Inspiráció Kihívás

Kihívás #1

2015. január 4.

Ha megnézzük az újévi fogadalmakat, akár fogyni, többet olvasni vagy épp egészségesebben szeretnénk élni, a mozgatórugója mindnek ugyanaz: vágy a rendszerességre és a magunkkal töltött időre. A rohanó hétköznapokon annyi területen próbálunk megfelelni, maximálisat nyújtani, hogy közben pont saját magunkról feledkezünk meg.

Nagyon találó kifejezés a „me time” vagyis én idő. Erre szükségünk van, meg kell találnunk azt a pár percet, néhány órát, amit csak magunkkal tölthetünk. Randi a testünkkel, lelkünkkel. :)

Igyekeztem úgy megalkotni a kihívásokat, hogy hétről-hétre igenis szerepeljen a határidőnaplóban néhány rubrika, ahová beírjuk nagy betűkkel: ÉN IDŐ. :)

Először egy könyves kihívással kezdünk, és ebből minden hónapban lesz egy. Ha magamból indulok ki, bármennyire is szeretek olvasni, az a legritkább esetben sikerül (főként nyáron és a karácsonyi időszakban), hogy hetente elolvassak egy új könyvet, ezért úgy gondoltam, hogy ha egy hónapban egy adott mű végére érek, már az is igen nagy örömmel fog eltölteni. :)

Természetesen a kihívások nem csak és kizárólag az adott hétre szólnak majd, bármikor vissza lehet nyúlni azokhoz, amelyek nagyon megtetszettek, ha pedig pont az újévi fogadalmakba vág, akkor fel lehet építeni a rendszerességet. :)

Nézzük az első kihívást:

Olvass el egy olyan könyvet, amit már egyszer elkezdtél, de aztán nem fejezted be!

 

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá