Ha gyorsan akarunk finomat enni, az egyik legjobb választás a tészta. Most egy szuper tonhalas finomságot mutatok, ami 10 perc alatt megvan és annyira finom, hogy az elmúlt egy hétben háromszor is az asztalra került. :D
Az ötlet Gennarotól jött, lentebb a videót is megtaláljátok.
Hozzávalók 2 személyre:
- 200 g bucatini
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- fél chili paprika
- 4 db cseresznyeparadicsom
- 2 db szardella filé
- olívaolaj
- 1 evőkanál kapribogyó
- 100 g rucola
- 180 g tonhalkonzerv
- egy fél citrom leve
Elkészítés:
A tésztát a lobogó, sós vízben elkezdjük főzni és közben pont van annyi időnk, hogy elkészítsük a szószt. Feldaraboljuk a fokhagymát, a chilit, a paradicsomot és a szardellákat. Egy felhevített serpenyőbe 3 evőkanál olívaolajat öntünk és beletesszük az előbb feldarabolt finomságokat. Hozzáadjuk a kaprikat és nagyjából ekkorra már kész is a tésztánk, mehet is a serpenyőbe egy kis tésztafőzőlével együtt. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzákeverünk egy marék rucolát, egy kis sót és a tonhalat. Már csak a citrom levét kell ráfacsarnunk és egy extra adag rucolát még rápakolni, amit előtte egy kis sóval, olívaolajjal és citromlével összekeverünk.
Próbáljátok ki, imádni fogjátok! :)
És a videó:
Még nem érkezett hozzászólás