Gasztro Receptek

Egyszerű és gyors tonhalas bucatini

2016. január 7.

Ha gyorsan akarunk finomat enni, az egyik legjobb választás a tészta. Most egy szuper tonhalas finomságot mutatok, ami 10 perc alatt megvan és annyira finom, hogy az elmúlt egy hétben háromszor is az asztalra került. :D

Az ötlet Gennarotól jött, lentebb a videót is megtaláljátok.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 g bucatini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél chili paprika
  • 4 db cseresznyeparadicsom
  • 2 db szardella filé
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 100 g rucola
  • 180 g tonhalkonzerv
  • egy fél citrom leve

Elkészítés:

A tésztát a lobogó, sós vízben elkezdjük főzni és közben pont van annyi időnk, hogy elkészítsük a szószt. Feldaraboljuk a fokhagymát, a chilit, a paradicsomot és a szardellákat. Egy felhevített serpenyőbe 3 evőkanál olívaolajat öntünk és beletesszük az előbb feldarabolt finomságokat. Hozzáadjuk a kaprikat és nagyjából ekkorra már kész is a tésztánk, mehet is a serpenyőbe egy kis tésztafőzőlével együtt. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzákeverünk egy marék rucolát, egy kis sót és a tonhalat. Már csak a citrom levét kell ráfacsarnunk és egy extra adag rucolát még rápakolni, amit előtte egy kis sóval, olívaolajjal és citromlével összekeverünk.

Próbáljátok ki, imádni fogjátok! :)

És a videó:

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá