Arcápolás Életmód Szépség

Braun arctisztító és epilátor

2016. március 21.

Ez a kis szerkezet már nagyjából egy éve hű segítőm az arcápolásban. Elég sokára szántam rá magam a vásárlásra, mert először a drágább készülékekkel szemeztem és abban biztos voltam, hogy na annyi pénzt nem akarok egy ilyen berendezésre költeni.  Aztán megláttam a polcokon a Braun termékeit, amiknek már barátságosabb volt az ára, de még mindig nem voltam benne biztos, hogy ennyi pénzt adnék érte, valóban szükségem van-e rá. Végül egy DM bevásárlás során megpillantottam a leárazott termékek között, méghozzá igen jelentős kedvezménnyel és akkor már tovább nem volt kérdés, hazajön velem.

Nekem egész pontosan a Braun Face Beauty (831) kiadás van meg. A doboz tartalma: maga a készülék, egy arctisztító kefe, az epilátor fej amihez egy bronz színű védősapi és a tisztításához való kis kefe is tartozik, egy világító tükör és egy neszeszer.

Arctisztítás

A kefe 10 000 sörtéjével, mikrorezgések révén 6x hatékonyabb tisztítást ígér, mint a kézi radírozás. Az első használat érdekes volt, mert természetesen hatalmas elvárásaim voltak és először furcsálltam, hogy a sörték keményebbek, mint amilyennek elképzeltem. Bár nincs összehasonlítási alapom, de valamiért puhábbnak gondoltam. Ennek ellenére, ahogy a tisztítás végére értem és hozzáértem a bőrömhöz, alig akartam elhinni, hogy milyen puha lett a végeredmény. Én nem érzem úgy, hogy minden nap szükséges lenne használni, egyáltalán nem igényli a bőröm, viszont hetente 1-2 alkalom tényleg csodákra képes, remekül kiegészíti az arcápolási rutinomat. A készülék nagy előnye, hogy teljesen vízálló borítást kapott, így a zuhany alatt is tökéletesen használható. Használata során először az arcbőrt és a kefét is be kell nedvesíteni, majd az arclemosót a kefére öntve jöhet a tisztítás körülbelül egy percig, gyengéd nyomással, körkörös mozdulatokkal, kikerülve a szem és a haj vonalának tájékát. Ha végeztünk, kapcsoljuk ki, meleg vízzel öblítsük ki a kefét és az arcunkról is távolítsuk el az arclemosó maradékokat. Tisztítás után hagyjuk teljesen megszáradni az egyes elemeket. A kefék cseréje 3 havonta javasolt, illetve gyakori használat vagy a sörték deformálódása miatt akár korábban.

Arcszőrtelenítés

Egy keskeny epilátorfej is tartozik a készülékhez és azt ígéri, hogy a legfinomabb szőrszálak eltávolításához is alkalmas. Ezzel eleinte kicsit szkeptikus voltam és elsősorban egyébként is csak az arctisztító miatt vásároltam meg a terméket, de aztán úgy voltam vele, ha már itt van, akkor csak ki kéne próbálni. Először a szemöldök körüli területen próbálkoztam és nagyon meglepődtem, hogy mennyire remek kis szerkezet. A keskeny fejjel valóban igen precízen lehet dolgozni, egyáltalán nem kell attól félni, hogy véletlenül belekapunk a szemöldökünkbe. Tökéletesen megfelel a szemöldök körüli terület karbantartására.

A sikerélményen felbuzdulva a száj feletti területen is kipróbáltam és a várt eredmény itt sem maradt el. A bekapcsoló gomb irányának ebben az esetben van jelentősége, mert a csipeszek forgási iránya az eltolás irányától függ. A minél tökéletesebb eredmény érdekében megtisztított, száraz bőrön, a bőrt kifeszítve használjuk és ügyeljünk arra, hogy a csipeszek a szőrszál növekedési irányával egyenletesen forogjanak és ne nyomjuk rá erősen a bőrünkre. Használat után az epilálófejet a kis tisztító kefe segítségével tudjuk megtisztítani. A bőr kipirosodására ebben az esetben számítani kell, hiszen gyökerestől történik a szőrszálak eltávolítása és ez irritációt okozhat. Éppen ezért szerencsésebb ha este használjuk és a bőr nyugtatására hidratáló krémet használunk. Erre a szőrtelenítési módszerre is igaz, hogy bőrünk reakciója és fájdalomérzete jelentősen csökken az ismételt használatok során. Kis gyakorlást igényel a használata, de amint belejövünk igazán gyorsan és kényelmesen végezhetjük az arc szőrtelenítését, ráadásul hetekig nem kell megismételni a műveletet.

Negatívumok

Elemes. Sokkal jobban szeretném, ha akárcsak az elektromos fogkefém esetében egy hálózati csatlakozón lehetne tölteni. Praktikusabb lenne pláne, hogy az elemcsere minden esetben igazi tortúra. Egy pénzérme segítségével fordítható el az elemtartó rekesz fedele, egyáltalán nem egyszerűen és a visszahelyezése is feladja a leckét. A lenti képen látszódik is mennyire megviselt.

Keskeny talpa miatt nem áll stabilan, így állítva nem lehet elhelyezni, bár ez még megbocsátható, csupán egy kényelmi faktor lenne ha a polcon állítva tudnám elhelyezni.

Az arctisztító keféhez nincs külön védőkupak. Igaz, hogy ott van a neszeszer és abban tárolom, de mégis sokkal higiénikusabbnak érezném, ha lenne hozzá egy védősapka.

Összességében

Egy nagyon hasznos és praktikus kis gépezet, nagyon örülök, hogy megvettem és így ismerve mit tud, azt mondom megéri a teljes árát is, ami sok más társához képest egész baráti. Pláne ha azt is nézzük, hogy sok másik hasonló termékhez képest ebben az esetben nem csak egy arctisztítót kapunk, hanem egy epilátort is. A mérete ideális, kézbe illő, kis helyen elfér és a neszeszernek köszönhetően könnyen szállítható. Nagyon szeretem benne, hogy zuhanyzás közben is használható és könnyen tisztítható. A bronz kupak pedig igazi luxus érzést kölcsönöz neki. Teszi a dolgát az ígéretének megfelelően. :)

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá