Főzz spárgából! :)
A májusi gasztro kihívás főszereplője a spárga. Általában nálunk a zöld spárga kerül mindenféle formában az asztalra, aminek az a nagyon egyszerű oka, hogy ezt nem kell hámozgatni, sokkal gyorsabban lehet belőle valamilyen finomságot varázsolni. Nagyon szeretjük egyszerűen vajon vagy olajon megsütve pirítóssal, tojással, salátákban vagy levesként. A nagy személyes kedvencem pedig, ami általában gyors vacsiként készül, amikor fogom a már kinyújtott leveles tésztát, csíkokra vágom és ezekkel körbeburkolom a spárgákat, kis tojással megkenegetem és mehet a sütőbe. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb vacsora. :)
(Képek forrása: Pinterest, pesztós-spárgás tészta, grillezett spárga buggyantott tojással, parmezános-spárgás leves, spárgás-édesköményes saláta, spárgás-kecskesajtos galette)
Még nem érkezett hozzászólás