Lakberendezés Otthon

Ötletek a többfunkciós városi erkélyhez

2016. június 2.

Van erkélyed? Akkor használd és hozd ki belőle a legtöbbet! :)

Szomorú látvány egy parlagon heverő balkon, arról nem is beszélve, amikor lomok tárolására használják. Pedig egy erkély igazi kincs. Egy extra hely, ami bármely igényünket kiszolgálhatja. Lehet munkahely, ebédlő vagy kert. Egy kis városi oázis, ahol hazatérve kipihenhetjük a napot, csendesen elmélkedhetünk, beszélgethetünk, feltöltődhetünk. Néhány apró trükkel a legkisebb helyekből is könnyen kihozhatjuk a maximumot, és kert hiányában is élvezhetjük a kültér minden előnyét kora tavasztól késő őszig. Ráadásul lakóhelyünk szebb városképéhez is hozzájárulunk. Az alapterület nem lehet kifogás! :)

Az erkély, mint kert

Egy kis alapterületen is könnyen kialakíthatjuk városi dzsungelünket. Az alapszabály, hogy gondolkodjunk függőlegesen. Falra szerelt virágállványok, függő kert kialakításával vagy épp a korlát által kínált extra felület kihasználásával máris rengeteg helyet spórolhatunk. Ha árnyékos oldalon található az erkély, akkor sem kell lemondanunk a növényekről, csak árnyékkedvelőket kell összeválogatni. :)

Helytakarékos bútorok

A kis méretű, összecsukható bútorok vagy egy a korlátra, falra szerelhető lehajtható asztal segítségével könnyedén szabadíthatunk fel helyet és alakíthatjuk az erkély funkcióját kedvünk szerint. Például, ha már jó az idő, akkor miért ne száradhatnának kint a ruháink. Ezzel bent a lakásban helyet nyerünk és kint a meleg levegőn, a száradási idő is jelentősen lerövidül. A ruhaszárító is lehet összecsukható, falra vagy korlátra szerelhető, lehajtható, kinek-kinek igénye szerint. :)

Optikai tuning

A színekkel a fedett, árnyékos erkélyekre is életet lehelhetünk. Színes párnákkal, kaspókkal, bútorokkal, plédekkel, szőnyegekkel még otthonosabbá tehetjük. A lelkünknek pedig igazán jót tesz egy kis színterápia. :)

 

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá