Karácsony Ünnepek

Karácsonyi TAG

2017. december 1.

Minden évben imádom olvasgatni és nézni YouTube-on a Christmas TAG-eket, szóval éppen itt az ideje, hogy én is megosszam veletek a saját, innen-onnan összeválogatott karácsonyi kérdéssoromra a válaszokat. Ha van kedvetek, kommentben ti is írjátok meg a válaszaitokat. Hogy a TAG is értelmet nyerjen, ha van blogotok, YouTube csatornátok és ott megválaszoljátok a kérdéseket, küldjétek el nekem. :)

1. Mivel és mikortól hangolódsz a karácsonyra?

Általában az óraátállítással kezd bekattanni a hangulat. Akkor kikerülnek a fények, megnövekszik a gyertyák és mécsesek használata, előkerülnek a puha, meleg takarók és párnahuzatok. A november így egy kellemes átmenetként telik, még egy kicsit ősz, de már bizsereg a karácsonyi hangulat.

2. Készen veszed az adventi koszorút vagy te csinálod?

Minden évben én készítem a „koszorút”, ami nem nem az, de mi nagyon szeretjük ezt a megoldást. :)

3. Mi a kedvenc karácsonyi filmed?

Kedvencet azt hiszem nem tudnék választani. Az elmúlt években elég szépen megnövekedett a lista, van egy pár film és mese amik nélkül nem az igazi ez az időszak és nem tudom megunni őket. Jöhet a Die Hard, a Reszkessetek betörők, Igazából szerelem, Polar Express és még sokan mások. Lehet hogy egy külön posztban össze is írom őket. :)

4. Mi a kedvenc karácsonyi zenéd?

Most éppen Frank Sinatra megy a háttérben és talán ezt mondanám kedvencnek, de bármi jöhet ami karácsonyi, végtelenítve. :D

5. Igazi vagy műfenyő?

Igazi. Környezetvédelmi szempontból is erre esik a választás és igazán szép műfenyőt sem láttam még amire azt mondanám, hogy azt sok-sok éven át szívesen nézném.

6. Mikor állítjátok fel a fát?

Ez két ütemben zajlik. Egyszer van a saját fánk itthon, amit mi szeretünk már akár hét-tíz nappal korábban feldíszíteni, hogy minél inkább kiélvezhessük. Aztán van egy családi, otthon anyuéknál, ami mindig huszonnegyedike délután kerül feldíszítésre, amikor már mindenki otthon van.

7. Mikor bontjátok le a fát?

Január végén. Szeretjük még a januári estéket úgy tölteni, hogy este felkapcsoljuk a fényeket és őrizzük a karácsonyi nyugalmat, pláne hogy hó általában csak januárban van, így külön jó érzés úgy bejönni a lakásba hogy még áll a fa. :)

8. Korán megveszed az ajándékokat vagy az utolsó pillanatra hagyod?

Minél korábban szeretem elintézni. Ki nem állhatom a decemberi türelmetlen tömeget, meg izgulni sem szeretek, hogy vajon megérkezik-e időben amit rendeltem. Így amikor már mindenki egymást tapossa az üzletekben, én már teljesen átadhatom magam az ünnepi hangulatnak. :)

9. Kinek a legegyszerűbb ajándékot választani?

A kisebbik öcsémnek.

10. Kinek a legnehezebb ajándékot választani?

Mindenki másnak. :D

11. Ajándékot adni vagy kapni szeretsz jobban?

Én mindkettőt nagyon szeretem. Imádom amikor sikerül valakinek nagyon nagy örömet szerezni, és az is nagyon jó érzés amikor nekem talál be egy ajándék nagyon. Jó érzés, hogy figyelnek rám, fontos vagyok. :)

12. Szoktál ajándékok után kutatni?

Soha. Gyerekként sem volt rám jellemző. Egyetlen olyan alkalom volt, amikor teljesen véletlenül egy ajándékot megtaláltam. Az szörnyű érzés volt, elvett a karácsonyi varázsból, így még ha addig meg is fordult néha a fejemben, utána soha többet.

13. Profi vagy ügyetlen csomagoló vagy?

Borzasztó rondán csomagolok. Általában már az elején elrontom, aztán jól felidegesítem magam rajta. Messziről látszik a fa alatt, hogy miket csomagoltam én. :D

14. Mikor bontjátok ki az ajándékokat?

Szenteste, vacsora után.

15. Van valamilyen karácsonyi hagyományotok?

Már vagy nyolc éve, minden évben veszünk egy új társasjátékot. Gyerekkorunkban egyikünk családjában sem volt szokás, hogy társasjátékokat kapjunk, legalábbis nem olyanokat, amikre igazán vágytunk. Ezért eldöntöttük, hogy pótoljuk a gyerekkori vágyott társasokat, na meg azóta szépen növekedett a kínálat, mindig nehéz a választás.

16. Hol töltitek a szentestét?

A szüleimnél.

17. Mi nélkül nem az igazi a karácsonyi menü?

Diós bejgli. A menü nálunk minden évben változik, de anyukám diós bejglije nélkül nem lehet karácsony.

18. Mit szeretsz a legjobban a karácsonyban?

Az egész hangulatot. Imádom a fényeket, a vásárokat a forralt borral és a sült gesztenyével. Azt, hogy egy kicsit jobban megnyitják az emberek ilyenkor a szívüket és huszonnegyedikén varázslatos nyugalom száll a világra.

19. Van valamilyen karácsonyi álmod?

Kettő is és mindkettőben sok hó van. Az egyik egy hatalmas családi karácsonyi vacsora, ahol nem csak a szűk család van együtt. A másik pedig pont ennek az ellenkezője, csak kettesben a kutyákkal, macskákkal egy kis faházban. De a hatalmas hó, az elengedhetetlen. :D

20. Mi a legemlékezetesebb karácsonyi pillanatod?

Hú hát azt hiszem a két évvel ezelőtti karácsony igazán emlékezetes volt Firenzében. Annak ellenére (vagy épp azért) volt igazán tökéletes, hogy messze voltunk a családtól. Nagyon nyugis volt, semmi nyomás. Azt csináltunk amit csak akartunk, családi elvárások nélkül. Nagyon szeretjük őket, de sokszor tényleg annyira jó lenne csak egész nap pizsiben filmezni, sütit majszolni, társasozni és nem stresszelni, hogy menni kell, el ne késsünk és még akkor is rohanni.

 

 

 

 

 

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá