Utazás

Levendulás hétvége: Második nap – Pannonhalma

2016. augusztus 5.

A levendula jegyében telt hétvége második napján Pannonhalmára látogattunk. Mivel még egyikünk sem járt itt korábban és az Apátságra már nagyon kíváncsiak voltunk, így adta magát, hogy eltöltünk ott egy napot a Levendula Napok keretében. A borzalmas időjárás ellenére sikerült a legjobbat kihozni a napból. :)

A Látogatóközpont egyszerűen megközelíthető autóval és vele szemben ingyenes parkolási lehetőség van. Innen lehet gyalogosan megközelíteni a főbb látnivalókat. A belépőjegyeket a Látogatóközpontban tudjuk megvásárolni, majd a belépőhöz járó audio guide-ot az Apátságba érkezve kapjuk kézhez.

A jegyek megvásárlása után sétáltunk egyet az Arborétumban egészen a levendulás- és gyógynövénykertig. Ott egy kis téren mindenféle levendulás finomságból lehetett válogatni és természetesen a jó pannonhalmi borkínálat sem maradt el. :) Ettünk melengető karfiolkrémlevest és valamilyen halat (már nem emlékszem milyen fajta volt csak arra, hogy nagyon finom :D), majd levendulás morzsát piros gyümölcsökkel, végül pedig levendulás mille-feuille következett. :)

 

 

 

 

Miután megebédeltünk és megcsodáltuk a levendulást, felsétáltunk a Főapátsághoz. Megnéztük a bazilikát és az altemplomot, a Porta Speciosát és a kerengőt, végül pedig a csodálatos könyvtárat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá