Húsvét Ünnepek

Ötletek a húsvéti tojáshoz

2017. április 12.

Gyerekként nem igazán alakult ki bennem a húsvét iránti szeretet és minden évben hangoztattam is előszeretettel, hogy na majd felnőttként biztosan nem fogom ezt az ünnepet tartani. Persze igazából az ellenállás nem az ünnepnek, hanem a locsolkodásnak szólt. Azóta már szeretem ilyenkor is felcicomázni a lakást és a húsvéti szimbólumokkal tarkítva tavaszt költöztetni az otthonunkba. A locsolkodás persze szóba sem jöhet, ahhoz tartom magam továbbra is. :)

Minden évben a húsvéti tojás a gyenge pontom. Újra és újra eltervezem, hogy na majd idén saját kezűleg nekilátok szép tojásokat gyártani, aztán ez soha nem jön össze. A jelek szerint idén sem lesz ez másként, bár még van pár nap, még nem adtam fel. Az inspirációkat már hetek óta gyűjtögetem és természetesen nektek is megmutatok néhány ötletet. Semmi cifraságra nem kell gondolni, többnyire gyorsan és egyszerűen elkészíthető ötleteket szedtem össze.

A legegyszerűbb módja a díszítésnek, ha fogjuk a tojásokat, egy filcet és bármilyen nekünk tetsző motívumot rajzolunk rájuk. Nem kell tökéletesnek lennie, a kicsit remegős, bizonytalan vonalaktól lesz igazán egyedi. Ha igazán tökéletes mintákat szeretnénk vagy csak nincs kéznél filc, nincs kedvünk rajzolgatni, akkor elő lehet venni tetoválásokat, színes és mintás ragasztószalagokat és indulhat is az alkotás. De ha kapunk szép fehér tojásokat és csak a tojástartót festjük be, akkor is egy igazán szép, letisztult díszítést tehetünk az ünnepi asztalra. :)

 

 

 

 

Az én nagy személyes kedvencem a táblafesték, mindig, mindenkor, bárhová, bármire és naná, hogy a húsvéti tojásokon is remekül mutat.

A természetet a tojásokon keresztül is közelebb hozhatjuk. Rajzolhatunk, mohából ragaszthatunk, szép matricákat is vásárolhatunk vagy akár mi magunk is szedhetünk néhány levelet, virágot és ráhelyezhetjük azokat a tojásokra.

A hardcore vagy kísérletező kedvű kézművesek pedig betonból is alkothatnak. Hobby boltokban lehet hobbybetonhoz egyszerűen hozzájutni és ahogy az a képeken is látszik, fantasztikus dolgokat lehet belőle alkotni.

Végül pedig ott vannak a szintén csodaszép színes, márványos tojások, és természetesen a színes alapra is díszíthetünk kedvünkre.

 

A klasszikus piros tojáson túl is rengeteg lehetőségünk van hogy kedvünkhöz, otthonunkhoz, stílusunkhoz mérten díszítsük fel a húsvéti tojásokat. Nektek melyik tetszik a legjobban?

 

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá