Hiába tombol a kánikula, van amiért érdemes bekapcsolni a sütőt. A kevert meggyes ilyen és annak ellenére, hogy úgy általában mindenféle meggyes süteményt imádok, valahogy elment mellettem idén a szezon. Így amikor még találtam meggyet a piacon, nem volt kérdés, hogy egy gyors kevert süti lesz belőle, úgy ahogy anyukám is készíti.
A gyerekkori nyarak egyik meghatározó süteménye volt, ezért igen komoly érzelmi töltete is van számomra. :) A szakácskönyv, amiből a recept eredetileg származik ezer éves, a borítója szerintem már gyerekkoromban is hiányzott, a lapok gyönyörűen meg vannak sárgulva és kellőképpen ételfoltos. :D
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 4 egész tojás
- 15 dkg cukor a tésztába
- 80 dkg kimagozott meggy
- 10 dkg cukor a meggyre
Elkészítés:
Első lépésként a meggyet cukrozzuk le. A vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket verjük fel habnak és adjuk hozzá óvatosan a vajas keverékhez. Végül ehhez a masszához szitáljuk hozzá a lisztet és lazán keverjük össze őket. Oszlassuk el a tepsiben a sűrű tésztát, mehet a sütőbe 180 fokra és úgy kb. 40 perc alatt el is készül. :)
Még nem érkezett hozzászólás