Gasztro Receptek

Vaníliás madeleine

2015. február 3.

A formám már jó ideje megvan, de odáig még nem sikerült eljutnom, hogy ki is próbáljam. Mikor van erre itt a legmegfelelőbb idő? Természetesen a vizsgaidőszak utolsó heti hajrájában. :D Nem egy időigényes süti, már ami az aktív elkészítési időszakot illeti, egyébként pihentetni kell a tésztát, de az megy magától is. Na és az eredmény! Nagyon puha, habkönnyű és isteni finom sütemény. Úgy érzem sűrű vendég lesz nálunk. :)

Hozzávalók kb. 18 darabhoz:

  • 85 g sima liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 100 g cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 vanílarúd kikapart magjai
  • 2 tojás
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 85 gramm olvasztott vaj

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban pedig a cukrot a citromhéjjal és vaníliamagokkal.
  2. Az illatos cukorhoz hozzáadjuk a 2 tojást és kikeverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot is. Ezután beleöntjük az olvasztott és már kicsit lehűtött vajat, végül beleforgatjuk a lisztet.
    Letakarva 3 órára hűtőszekrénybe tesszük a tésztát.
  3. A 3 óra leteltével 180 fokra előmelegítjük a sütőt, megtöltjük a tésztával a madeleine formákat és 10-15 perc alatt készre sütjük.

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá