Utazás

Tihanyi Levendula Fesztivál

2014. augusztus 26.

Szerencsére idén is úgy alakultak a dolgok, hogy el tudtunk menni júniusban Tihanyba a Levendula Fesztiválra, igaz most csak egy nap fért bele az időnkbe. Szombaton mentünk és kivételesen kutyával indultunk útnak, így külön izgalmasnak ígérkezett a nap. Amint megérkeztünk a félszigetre, egyenesen a Piac Placcra vezetett utunk. Kutyunak csülkös lángos, nekünk tejfölös-sajtos, levendulafröccsel. Levendulás sütik és aztán az asztalunktól nem messze olyan gusztusos házi burgonya chipset árultak, hogy természetesen meg kellett kóstolni egy pohár rosé fröccs kíséretében. :)

Séta a kikötőben, kacsák riogatása, majd irány maga a fesztivál helyszíne, a Belső-tó partja. Elsősorban itt is a gasztronómiai élményekre utaztunk. Levendulás kekszek, sütik, sör, pálinka, fagylalt. Két evés között fűben heverés a tó parton és egy-egy séta.

Természetesen az apátsághoz is felmentünk, az ott elénk táruló látvánnyal soha nem tudok betelni. A nap zárásaként még tettünk egy nagy sétát és naná, hogy minden ürgelyukat alaposan meg kellett szaglászni. :D

 

 

Olvass még!

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá