Pár hete megtörtént az a ritkaság, hogy lehuppantam a tévé elé és anyu épp a Gasztroangyalt nézte. Egyszerre mondtuk ennél a bográcsos finomságnál, hogy ezt ki kell próbálni és egy héttel később már ott rotyogott a bográcsban. Az ősz ellenére még ne küldjétek téli álomra a bográcsotokat, a hűvösebb napokon is érdemes elővenni, és egy jó kis ebédet vagy vacsorát főzni benne. :)
Hozzávalók, kb. 4-5 személyre:
1 kg fehér húsú hal, ki milyet szeret vagy tud éppen beszerezni, nálunk süllőből készült
0,5 kg paradicsom feldarabolva
2-3 darab paprika
5 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve vagy pépesítve
3 zellerszár
1 csomag apróra vágott petrezselyem
1-2 dl fehérbor
2-3 dl víz
1 dl olívaolaj
só, bors
1 szál póréhagyma
Elkészítés:
Felmelegítettem az olajat és beletettem a feldarabolt póréhagymát, hagytam egy kicsit pirulni, majd ment bele a paprika, a paradicsom és egy kis vizet is kapott. Egy kis rotyogás után belekerült a felkockázott zeller, a fokhagyma, a hal, só, bors, még egy kis víz és a bor. Innentől kezdődhetett a főzés, ami mindössze kb. fél óra volt. Menet közben kavargattam és ha úgy láttam, pótoltam a vizet. Mikor már szinte teljesen elkészült, akkor tettem bele a petrezselymet. Aki nem tudja a halat citrom nélkül elképzelni, a főzés végén még egy kis citromlevet is adhat hozzá. Mi is tettünk, de legközelebb nem fogunk, mert nekünk sokkal jobban ízlett a citrom fanyar, savanykás íze nélkül.
Ez így egy nagyon egyszerű, mondhatni alaprecept, amit bőven lehet gazdagítani például cukkinivel, padlizsánnal vagy akár gombával. Hajrá! :)
Még nem érkezett hozzászólás